lunes, 23 de marzo de 2020


LA DEMÈNCIA


La demència és la forma més greu d’envelliment cerebral. Comença amb una alteració gradual de la memòria, les funcions cognitives i pot acabar en trastorns mentals i del judici. L’edat és una factor de risc junt amb la hipertensió arterial, diabetis, obesitat, tabaquisme, alcoholisme i colesterol alt.

Si mirem les dades de les persones afectades per l’Alzheimer son de aprox. 800.000 malalts i de Pàrkinson son 150.000. A Espanya hi ha 1 milió d’afectats per malalties neurodegenaratives.  EEUU afecta a 5 milions de persones. L’Alzheimer és la 6ena causa de mort. Malauradament el 2030 podrien duplicar-se i triplicar-se el 2050. Existeixen medicaments per les demències però només pels símptomes.



Possibles causes de la demència
1.      Carència de vitamina D
Nivell baix de vitamina D vol dir més risc d’accident cerebrovascular. Un 70% de més risc de patir Alzheimer.
2.      L’excés de carn, sobretot aliments industrials i dieta pobre en fruita i verdura fresca.
3.      Predisposició genètica
4.      Mala higiene bucal(no rentar-se les dents pot desenvolupar demència
5.      Si els empastaments de la boca es fan amb mercuri existeix una concentració que a llarg plac resultarà perjudicial
6.      La toxicitat del alumini afecta al sistema nerviós.
7.      Alguns medicaments (antihistamínics, antidepressius, somnífers, ansiolítics..
8.      Alguns tractaments per la incontinència i per Pàrkinson poden contribuir a aquesta malaltia
9.      Mals hàbits alimentaris(excés de sucres, feines refinades...)
10.  L’exposició a les ones de radiofreqüència(wifi, microones, repetidors d’antena mòbils...


Consumir begudes ricas en antioxidants(pomes, llimona, té verd... ajuda a persones amb Alzheimer.




                                               




Motius per preocupar-se
1.      Pèrdua regular d’objectes que usem de forma habitual
2.      Pèrdua sobtada del sentit de l’orientació
3.      Dificultat per llegir
4.      Desorientació temporal o espacial
5.      Pèrdua de l’empatia
6.      Alteracions de l’empatia
7.      Canviar la forma de caminar en forma de petits pasets
8.      Pèrdua del sentit del gust i l’olfacte  



El consum regular d’aliments amb un índex glucèmic elevat afecta a l’estructura i bioquímica del cervell.
El cervell compte 100 milions de neurones i és l’òrgan més gras del cos humà amb un 20% d’omega 3, colesterol i altres lípids. SI el cervell esta ben alimentat produeix 700 neurones diàriament durant tota la vida.



                                             




Per mantenir en cervell en forma
1.      Practicar activitat física regular
2.      Practicar activitat intel·lectual regular
3.      Tenir activitats socials
4.      Seguir alimentació ecològica
5.      Beure aigua regularment
6.      Disminuir el consum d’ansiolítics, somnífers i antidepressius





Plantes per alimentar el cervell
1.      Romaní
2.      Bacopa
3.      Centella
4.      Radiola
5.  Hi ha un arbre anomenat vaacanga africana que protegeix les cèl·lules de les alteracions relacionades amb l’Alzheimer i  Pàrkinson i la degeneració a conseqüència d’accident cerebrovascular




Per controlar la demència
1.      Oli de colza
2.      Oli d’oliva
3.      Oli  verge de coco



Les darreres investigacions donen un alè d’esperança perquè es començarà a desenvolupar un test per identificar a persones de risc de tenir símptomes de la malaltia i així facilitar el disseny de fàrmacs a través d’un anàlisis de sang .

No hay comentarios:

Publicar un comentario