miércoles, 5 de octubre de 2011


EFECTES DELS IONS A LA SALUD

En primer lloc descriurem el què és un ió. L’io és una partícula que es forma quan un àtom neutre o un grup d’àtoms guanyen o perden un o més electrons. Si el perd forma un ió de càrrega positiva i es dirà catió i si el guanya formarà càrrega negativa i es dirà anió.
La terra està carregada d’ions negatius,  però tendeix a atreure els ions positius,  llavors és quan hi ha més ions positius que negatius. La natura utilitza els ions pel desenvolupament del procés biològic.
Segons uns estudis fets fa uns anys la dosis excessiva d’ions negatius sembla ser saludable, però per contra si són positius afecta a la química dels éssers vius.
Per exemple, després d’una tempesta l’aire és fresc, net i ens sentim amb ànims, menys tensos i plens d’energia. Això és perquè quan es produeix la fricció dels núvols i en conseqüència provoca tempesta s’estableix una càrrega positiva en direcció a la terra, que està carregada negativament, en forma de llamp, destruint les dosis excessives d’ions positius cada vegada que ho fa. Hi ha altres llocs que es creen dosis excessives d’ions negatius que són saludables: muntanyes i llocs on hi ha corrents d’aigua fortes; com per exemple les cataractes del Niàgara, que és on hi ha concentració d’ions negatius més alta del món.
El problema és quan els humans alteren l’equilibri d’ions degut a la pol·lució, cobrir el terra d’asfalt, formigó…. Tot això provoca una disminució dels ions, al igual que els aires condicionats, calefaccions…

Alguns efectes dels ions

1.      Respiració : Si apliquéssim dosis d’ions positius a una sèrie de persones,     aquestes tindrien la gola seca, veus ronques, mals de cap... Si per contra fossin dosis d’ions negatius estarien en un benestar absolut.
2.      Pell : Les terminacions nervioses de sota la pell serveixen de receptors d’ions i això va directament al cos i  òrgans. Aquests punts són utilitzats en l’acupuntura.
3.      Sense ions no podríem absorbir l’oxigen necessari per viure.
4.      En casos d’insomni o irritació nocturna es poden utilitzar aparells que generen ions negatius.
5.      En atletes, després d’un esforç se’ls dona dosis d’ions negatius i gràcies a això es recuperen més ràpid.
6.      Els nens petits amb problemes d’asma i bronquitis es recuperen més de pressa administrant ions negatius amb aparells col·locats en les habitacions que es troben.
7.      Els ions influeixen en d’hipotàlem, que és una estructura del cervell relacionada amb el control de moltes activitats vitals del organisme.
8.      En el sexe : El predomini d’ions negatius estimula l’activitat sexual i els homes són més fèrtils al igual que les dones. Per això és molt possible que el seu dèficit produeixi ejaculació precoç o impotència ocasional.

RECEPTA

Dieta per després de deixar de fumar:
1.      Consumir: fruites, verdures, mongetes, figues, panses, pastanagues, àpid, ametlles
2.      Reduir : carns, sucre, pa, rebosteria, ous , llet i formatge.
3.      Beure : 2 l d’aigua mínim.
4.      Disminuir consum d’alcohol i cafeïna , ja que incrementa les ganes de fumar.
5.      Fer exercici físic.
6.      Per calmar l’abstinència : pipes de gira-sol, àpids  crus i pastanagues.


No hay comentarios:

Publicar un comentario