jueves, 20 de octubre de 2011


REIKI

En primer lloc haig de dir que sóc practicant de reiki, tant en presència com a distància. Ja fa uns anys que un mestre de reiki em va iniciar en aquesta teràpia. Durant molts anys  ho he aplicat a moltes persones i puc constatar que és molt beneficiós i que els resultats, en la majoria de casos han estat molt satisfactoris. En aquest capítol explicarem de manera molt clara tot sobre aquesta teràpia.
El reiki és una tècnica de curació i harmonització natural que utilitza la canalització de l’energia planetària per transmetre-la mitjançant  les mans del que la practica al pacient. És una paraula japonesa : Rei, que és energia universal i Ki que és energia vital. El Ki és com la sang que circula per les nostres venes i sense ella no podríem viure.
El reiki es pot fer als éssers humans, animals, plantes, minerals… Serveix per curar malalties, superar dificultats de la vida, solucionar situacions difícils…
Hem de dividir les curacions en dos nivells:
1.      Físic
-Enfortir el sistema immunològic
-Augmentar la resistència física
-Aliviar dolors d’espatlla
-Reduir l’estrès i el cansament
-Eliminar toxines
2.      Emocional
-Trobar solucions en cas de problemes psicològics
-Ajudar a lluitar contra l’addicció a l’alcohol o el tabac, anorèxia, bulímia..
-Ajuda a curar la depressió
-Fa desapareixa bloquejos després de traumes com separacions, divorcis...
-Fa augmentar l’autoestima de les persones
Aquets són alguns efectes positius del reiki.
Per iniciar-se al reiki ho ha de fer un mestre de reiki, que  ens obre un canal d’energia i fa tots els ensenyaments : rituals i procediments per poder invocar aquesta energia.
El reiki té  3 nivells:
·         Primer nivell: Es poden fer tractaments amb les mans a un mateix o a un altra persona.
·         Segon nivell: Fer tractaments a distancia o mentals.
·         Tercer nivell: Ensenyar a altres i obrir el seu canal energètic. És el mestre.

El tractament acostuma a durar de ¾ d’hora a 1 hora. Es tracta de donar energia  amb les mans a una sèrie de punts del cos, que són més o menys 17, des del cap fins els peus, passant per tots els punts intermitjos.
Depenen de cada persona,de cóm es troba de salut, el terapeuta percep diferents sensacions: com formigueig, fred, calor, rebuig, fluïdesa i cadascuna significa un tipus de diagnòstic diferent. Per exemple quan es produeix formigueig pot significar infeccions, el fred bloquejos….
Evidentment quan es va recorrent tots els punts del cos, també es recorren els chakras. Els chakras són els punts energètics que governen el nostre cos físic i al mateix temps regulen l’absorció i la sortida de l’energia. La paraula chakra es tradueix com a roda, en referència a les rodes d’energia del cos.
Tenim 7 chakras o punts energètics:

1-      Esta entre els glutis i els òrgans sexuals. La manca d’harmonització pot causar trastorns com l’anorèxia, obesitat, reuma, artritis, ciàtica, estrenyiment. A nivell psíquic pot causar impotència, inseguretat, depressió..
2-      Es troba al melic. La seva manca d’harmonització provoca malalties renals, diabetis.. A nivell psíquic provoca impotència, ansietat, desànim..
3-      Es troba entre el melic i sota el tòrax o plexo solar. És el centre de les emocions i sentiments. Si no funciona correctament pot causar diabetis, llaques.. A nivell psicològic: egoisme, arrogància..
4-      Està a l’alçada del cor. El seu mal funcionament causa malalties del cor i asma. A nivell psíquic: egoisme, indiferència, autisme…
5-      Està a l‘alçada del coll. El seu mal funcionament causa refredats, otitis, faringitis…A nivell psíquic: timidesa, fòbies…
6-      Esta situat entre els ulls. El mal funcionament causa migranyes, ceguesa, tensió alta als ulls, pèrdua de memòria. A nivell psíquic: somnis, por al futur…
7-      Punt superior del cap. El mal funcionament pot causar migranyes, inflamació cerebral.. A nivell psíquic: depressió, confusió mental, fòbies, dificultat d’aprenentatge.


RECEPTA

Donar energia i vigor
-1 l. de suc de raïm negra
-5 branques de romaní
Preparació
-Liquar els grans de raïm negra fins obtenir 1 l. de suc.
-Omplir en un recipient el suc de raïm i afegir el romaní
-Deixa macerar en un lloc fosc durant 1 mes


No hay comentarios:

Publicar un comentario