lunes, 6 de julio de 2015

BENEFICIS DE BEURE AIGUA DE MAR


Historia

A la Xina l’aigua de mar s’utilitza desde fa 4000 anys. L’emperador Fu-Shui recomanava beure aigua de la platja, consumir algues i sals per recuperar i conservar la salud.
El metge francès Dr. Quinton va descobrir els beneficis de l’aigua marina(podeu trobar un capítol dedicat a aquest tema en aquest bloc).

Entre el 1910-1950 el Dr. Janicot va fundar els dispensaris marins per curar el còlera, tiroides, desnutrició i problemes de pell.

Altres països com Colòmbia, Argentina, Espanya, Mèxic, Uruguai i Sudáfrica existeixen aquets dispensaris.

S’ha demostrat que l’aigua de mar neteixa l’intestí gros, dona energia, millora les defenses i desintoxica l’organisme. Si els nens amb nutrició deficient bavessin 3 gots d’aigua de mar al dia desapareixeria el seu problema i milloraria la salud.

Per exemple a Barcelona hi ha projecte per rehabilitar persones addictes a l’alcohol i drogues amb bons resultats.



Propietats i beneficis

Els beneficis poden ser tant si es beu l’aigua com si ens banyem a la platja.
·         L’aigua de mar conté: zinc, iode, potassi i oligoelements
·         Té un efecte antibiòtic
·         Els passejos davant del mar serveixen per alleujar els problemes respiratoris.
·         Els banys son adequats per problemes d’artritis i artrosis.
·         El magnesi ajuda a calmar-nos i eliminar l’ansietat, l’estrès i depressió.
·         Els peus en contacta amb les ones és un gran exfoliant.
·         El fet de beure aigua de mar ens ajudarà per l’ insuficiència renal, problemes de fetge i ronyons.
·         Amb els banys de mar podrem reduir els efectes de la psoriasis.
·         Els banys ens aniran bé per l’ insomni.
·         L’aigua també és laxant, purgant, desinfectant i ens anirà bé per les infeccions de boca, estómac i acidesa d’estómac.





                                                   






Cóm beure l’aigua de mar

Abans de tot hem de tenir en compte que l’aigua de mar té una concentració de sals de 36 grams/l i el nostre organisme conté 9 grams/l. Per aquest motiu si la prenem tal cual la nostra concentració de sal pujarà tant que els teixits dels cos hauran d’alliberar aigua perquè la proporció de sals d l’aigua torni a ser de 9 grams/l i ens provocarà diarrees i deshidratació.
La solució és prendre l’aigua de mar cada 20 minuts i beben poc a poc i deixant que la saliva redueixi la salinitat de l’aigua.
Un altra solució és afegir aigua dolça.
Es recomana ¼ l d’aigua de mar al dia barrejada amb aigua, sucs…



Cuinar amb aigua de mar

L’aigua de mar porta tots els elements de la taula periòdica. Amb aquesta aigua podem cuinar peix, patates, arròs, pollastre, neteixar amanides…
Els beneficis de cuinar amb aigua de mar son:
·         Conserva els aliments frescos
·         Augmenta els seu sabor
·         Descongela millor i més ràpid
·         Ajuda a la digestió
·         Reminiralitza el nostre cos










RECEPTA


Preparar la nostra pròpia beguda isotònica

En una ampolla de litre:
-3/4 l d’aigua mineral
-1/4 l d’aigua de mar
-Suc 1 llimona
-opcionalment afegir mel o stevia