lunes, 30 de enero de 2017

CONSUM DE PRODUCTES. SALUDABLES?

La majoria de persones que mirem la Tv. Contínuament hem de suportar un munt d’anuncis publicitaris que se’ns fan eterns. Productes de bellesa, alimentació, perfums.. Però avui ens centrarem en uns productes concrets. Aquets productes estan relacionats en reduir la tensió arterial, millorar el rendiment esportiu, colesterol, perdre pes.. Però darrera d’aquets productes hi han grans empreses com Unilever, Pascual, Kurten..i aquest negoci mou 2900 milions d’euros l’any. Estem parlant de productes com actimel, danacol, proactive, l.caseis, omega, activies…

Què hi ha de cert amb això? Funciona realment?

En la majoria d’aquets productes s’afegeix potassi o vitamina B6. Aquestes substàncies les podem trobar als plàtans que aporten el triple de vitamina B6 que l’actimel o l.casei i amés costa 3 vegades menys, o un advocat que conté 4 vegades més de potassi que un vitaten i costa un 15% menys. I si mengen peix blau no serà necessari l’omega 3.


Begudes isotòniques

Les begudes com gatorade, lucozade, powerade son molt consumides per esportistes i persones que solen fer exercici fisic. Però atenció!!!!! Son bombes de sucre(entre 40-60% grams/l). Llavors millor cuidar-se menjant verdures, fruites, peix, làctics, cereals, fruits secs..


Begudes refrescants

Els efectes per la salut son molt greus:
L’any 2013 van morir 180.000 persones, 133.000 morts associades a la diabetis, 44.000 malalties cardiovasculars, 6000 per càncer.

Una beguda molt perjudicial és el red bull perquè causa nerviosisme, insomni, hipertensió, excés de colesterol i absorbeix alguns minerals. I si amés el barregem amb refrescs com coles o alcohol és una autèntica bomba per el nostre estómac.


                                               


El pa

De pa n’hi ha de moltes maneres: barres, baguettes, motllo, integral..
La majoria de pans carexen de les propietats nutritives necessàries. Per aquest motiu ens castiga els intestins, còlon i causen la majoria d’intoleràncies i al·lèrgies.

De fet moltes persones que no son celíaques se’ls recomana menjar pa sense gluten i no menjar o molt poc pasta i bollería i així desapareixen els seus problemes de salut.

El motiu de tots aquets problemes els trobem en el procés d’elaboració del pa i dels seus components. 

La majoria del pa s’elabora amb llevadura industrial refinada com blanquejants, diòxid de clor, propilenglicol, oli de coco, propionat de calci, antibacterians i fungicides per destruir enzimes, alumini(tòxic pel cervell), bromat potassi(prohibit a Europa), clorur d’amoni, amilases, emulgents, conservants..



RECEPTA

Per reduir el colesterol:
-All
-Carxofa
-Llimona
-cols de Busseles
-Avena
-Soja
-Dents de lleó
-Ceba
-Bròquil

-Pastanaga

No hay comentarios:

Publicar un comentario