lunes, 9 de enero de 2017

L’EFECTE DELS SUCRES EN ELS NENS


Darrerament s’està parlant molt dels efectes de les begudes ensucrades i productes processats en els nens i la relació en la reducció de l’esperança de vida.

En la majoria dels casos per exemple quan els nens esmorzant o van al cole acostumen a menjar o prendre cereals industrials, galetes, magdalenes, sucs… I també begudes carbonades, batuts, bolleria, pizzes, salsitxes, hamburgueses, conserves..Tot això son sucres afegits que provoquen càries, obesitat i pot  escurçar l’esperança de vida.

Malgrat saber les conseqüències negatives que té abusar del sucre per la salud ho seguim fent. Hem de ser conscients que aquest tipus de sucre no és el que prenem amb el cafè.
Ens podríem fixar  en la societat americana i en la quantitat de gent obesa que hi ha degut a la mala alimentació. Les malalties que es produeixen per l’excés de sucre son : cardiopaties, hipertensió, diabetis, càncer…

Hi han molts productes on s’especifica que porta sacarosa, fructosa, dextrosa.. però no la quantitat exacta. Perquè tinguem una idea reduir els sucres uns 25 grams/dia equival a 100 calories o 6 cullerades de sucre. Per aquest motiu hi han més de 180.000 morts anuals pel consum de begudes ensucrades.

Però com sempre i degut als interessos de les grans empreses sucreres obliguen a consumir aquets productes saben de les seves conseqüències.
El que hauríem de fer és menjar més fruita, fer sucs de forma natural, menjar més verdura, pasta, llegums, arròs..

Ara diuen que crearan un impost per les begudes ensucrades al nostra país quan a Mèxic, França, Itàlia ja esta en marxa desde fa temps amb quantitats molt elevades.

Al Regne Unit ho faran d’aquí 2 anys i aquí a Espanya ni estan a l’espera degut a les pressions de l’industria alimentària.





No hay comentarios:

Publicar un comentario