L’EFECTE DELS SUCRES EN ELS NENS
Darrerament s’està parlant molt
dels efectes de les begudes ensucrades i productes processats en els nens i la
relació en la reducció de l’esperança de vida.
En la majoria dels casos per
exemple quan els nens esmorzant o van al cole acostumen a menjar o prendre
cereals industrials, galetes, magdalenes, sucs… I també begudes carbonades,
batuts, bolleria, pizzes, salsitxes, hamburgueses, conserves..Tot això son
sucres afegits que provoquen càries, obesitat i pot escurçar l’esperança de vida.
Malgrat saber les conseqüències
negatives que té abusar del sucre per la salud ho seguim fent. Hem de ser
conscients que aquest tipus de sucre no és el que prenem amb el cafè.
Ens podríem fixar en la societat americana i en la quantitat de
gent obesa que hi ha degut a la mala alimentació. Les malalties que es produeixen
per l’excés de sucre son : cardiopaties, hipertensió, diabetis, càncer…
Hi han molts productes on
s’especifica que porta sacarosa, fructosa, dextrosa.. però no la quantitat
exacta. Perquè tinguem una idea reduir els sucres uns 25 grams/dia equival a
100 calories o 6 cullerades de sucre. Per aquest motiu hi han més de 180.000
morts anuals pel consum de begudes ensucrades.
Però com sempre i degut als
interessos de les grans empreses sucreres obliguen a consumir aquets productes
saben de les seves conseqüències.
El que hauríem de fer és menjar
més fruita, fer sucs de forma natural, menjar més verdura, pasta, llegums,
arròs..
Ara diuen que crearan un impost
per les begudes ensucrades al nostra país quan a Mèxic, França, Itàlia ja esta
en marxa desde fa temps amb quantitats molt elevades.
Al Regne Unit ho faran d’aquí 2
anys i aquí a Espanya ni estan a l’espera degut a les pressions de l’industria
alimentària.
No hay comentarios:
Publicar un comentario