martes, 3 de enero de 2017

LA OMS I LES TERÀPIES NATURALS

Segons unes darreres noticies la OMS vol recolzar les teràpies naturals per incorporar-les al sistema públic de salut. El document contempla desde l’any 2014 al 2023. Vol incloure la neuropatia, acupuntura, quiropràctica, osteopatia, qui gong, taichí, ioga, medicina termal i altres teràpies físiques, mentals, espirituals i psicològiques.

L’augment de malalties cròniques fa que s’hagi d’enfortir el llaç entre les dues medicines. A la Xina les 5 malalties més tractades als hospitals amb la medicina tradicional son: accidents cardiovasculars, hèrnies discals, hemorroides, cardiopaties, hipertensió.
Hem de ser conscients que les teràpies poden ajudar a contribuir a la despesa sanitària. Pensem que la medicina més utilitzada a 129 països i en un 80% dels casos és l’acupuntura.

La raó de perquè contribueixen les teràpies naturals a la despesa sanitària és perquè s’ha comprovat que els pacients que van al metge que té coneixements de medicina complementària provoquen menys costos ja que els pacients viuen més anys per la reducció del temps d’hospitalització i de la quantitat de medicaments receptats.

Si parlem de xifres a Espanya hi han més de 8000 associats a les teràpies naturals. I que 70000 professionals de les teràpies naturals estan mantenint a 300000 pacients diaris fora del sistema públic. Malgrat tot això hauran de pasar molts i molts anys perquè tot el món pugui gaudir d’aquesta medicina. Sobretot en països desenvolupats.

Els països on esta inclosa al sistema públic aquesta medicina és a França(acupuntura, homeopatia) i els medicaments receptats per els metges son reemborsats per la seguretat social al igual que alguns tractaments. A Suïssa  esta inclosa al sistema públic(homeopatia, teràpia neural, fitoteràpia, medicina tradicional Xinesa.

Llògicament el país Nº 1 és la Xina on hi han 440.700 institucions d’atenció sanitària.
Sembla ser que la OMS vol aprofitar el potencial d’aquesta medicina i reglamentar l’ investigació dels productes naturals .

En resum hi ha moltissima feina a fer i si continua l’atac a aquesta medicina les coses encara seran més dures. La por de les grans farmacèutiques a aquesta medicina cada vegada és més evident, atacs a l’Stevia, homeopatia….


             
              BON ANY 2017

No hay comentarios:

Publicar un comentario