miércoles, 4 de octubre de 2017

MALALTIA DE LA ESPONDILITIS ANQUILOSANT


La espondilitis anquilosant és una malaltia reumàtica que causa inflamació de les articulacions i columna vertebral i de les sacroliacas. Primer comença un dolor lumbar que pot afectar a tota la columna i articulacions perifèriques, rigidesa vertebral, pèrdua de mobilitat, deformitat articular progressiva. També es pot produir inflamació als ulls o  a les vàlvules del cor.
Pot manifestar-se a l’adolescència o la joventut i més en homes que dones. És degut a la autoimmunitat. El sistema immunitari s’ auto ataca degut a la mala alimentació.

Sintomes
1.      Dolors nocturns i pèrdua de mobilitat a la regió lumbar
2.      Danys a les vàlvules del cor
3.  Desenvolupament d’una malaltia inflamatòria intestinal i alguns pacients presenten Febres elevades, cansament, pèrdues de pes i anèmia.
4.     Poden haver-hi malalties viscerals u óseas que poden confondre’s amb aquesta malaltia. Però amb analítiques, radiografies i gammagrafies óseas es poden mostrar els canvis.




                                                      



Pautes a seguir
·         Evitar males postures
·         No utilitzar faixes o corses que immobilitzin la columna
·         No estar massa temps al llit o assegut i no agafar massa pes
·         No fumar per no perjudicar la funció respiratòria
·         Dutxar-se cada mati per relaxar la musculatura i aliviar la rigidesa
·         Alimentació vegetariana



Diagnosis

Es diagnostica amb el historial mèdic i exploració física. I si el reumatòleg sospita que el pacient pateix aquesta malaltia es realitza una radiografia de la columna i pelvis. També es farà una anàlisis de sang i orina per determinar el nivell del procés inflamatori.



                                           




Tractament
1.   Antiinflamatoris naturals(pal d’arc, cúrcuma, harpagafit..). Alivian el dolor i l’ inflamació articular per millorar la vida del pacient i evitar molèsties durant el descans nocturn.
2.      Analgèsics: Aliviar el dolor
3.      Suplements nutricionals: Vitamina C, E i cartílag de tauró
4.      L’astràgal: Per l’artritis de les articulacions perifèriques
5.      Rehabilitació: Degut a que la malaltia provoca deformació de la columna vertebral és convenient que el pacient practiqui esports per enfortir l’espatlla. El millor és la natació, exercicis respiratoris i acupuntura.
6.      Cirurgia: Només quan les articulacions estan molt danyades i s’ha perdut la mobilitat. Llavors és necessària la cirurgia.



No hay comentarios:

Publicar un comentario