lunes, 30 de octubre de 2017

RELACIÓ ENTRE ELS ANTIBIÓTICS I LES MALALTIES MENTALS


Les darreres investigacions científiques demostren la relació entre els antibiòtics i les malalties mentals. Si fem una  mica de historia dels antibiòtics veurem que van ser utilitzats en grans quantitats durant la 2ª guerra mundial sobretot  per les infeccions. Com podeu suposar la alegria de les grans farmacèutiques va ser enorme, mal d’uns benefici per els altres. Les xifres de negoci van ser escandaloses, d’una producció de 100 tones el 1950 es va pasar a mig milió el 2016.

L’any 1982 dos metges de l’ universitat de Stanford van alertar dels efectes dels antibiòtics en la resposta immune i en la disminució de la mobilitat. Més tard van comprovar que els antibiòtics deixaven de ser eficaços, per això es produeix la resistència als antibiòtics quan hi ha un consum excessiu.


                                                 




També s’està demostrant que qüasi totes les malalties estan relacionades amb desequilibris en la microbiana intestinal, amés de malalties mentals. Existeix una relació del eix cerebral-intestinal entre l’equilibri de la microbiana intestinal i el sistema nerviós central(en especial el cervell).
Tot això fa que hi hagi una relació entre bactèries, problemes de conducta, inteligencia, memòria amb malalties com l’autisme, alzheimer, depressió, ansietat i transfons bipolars.

D’altres malalties son: síndrome metabòlic, diabetis 2 i parkinson. En la majoria de casos d’autisme coincideix amb les vacunacions massives i l’ús indiscriminat d’antibiòtics.
Per altra banda l’eliminació per els antibiòtics de bactèries intestinals fa disminuir la producció de neurotransmissors i hormones i factors de creixement.

D’altres investigacions a Finlàndia d’un grup de 1600 pacients durant 10 anys amb conducta alimentària compulsiva de bulímia i anorèxia van confluir que els trastorns eran deguts al desequilibri de la microbiana intestinal provocat per l’ús habitual i prolongat d’antibiòtics.
Existeixen una sèrie de medicaments com el trankimazin, lexatin, librium, orfidal, valium que consumits en excés podien provocar alzheimer en un percentatge del 84%.Aquets medicaments pertanyen al grup dels benzodiacepines i son més consumits al nostre país que a EEUU i cuatre vegades més que a Alemanya i Gran Bretanya.


                                                         




En resum hauríem de controlar el consum excessiu d’antibiòtics per evitar tots el problemes de salut que hem descrit anteriorment. Molt complicat degut a la gran pressió de les grans farmacèutiques sobre hospitals, farmàcies…

No hay comentarios:

Publicar un comentario