lunes, 5 de julio de 2021

 

SINDROME DE KLIPPEL-FEIL

És una patologia que es presenta en nens a conseqüència d’una fusió inadequada de les vèrtebres de la columna cervical i es produeix el primer trimestre del embaràs. Es considera una malformació congènita de la unió entre el coll i el cap.

Existeixen 3 tipus:

1.   Les vèrtebres cervicals i la primera dorsal poden presentar una fusió complerta

2.      Es presenta la fusió entre 2 vèrtebres

3.    Pot incluir varis segments de la columna vertebral començant a l’àrea cervical

Aquesta patologia ocasiona una restricció i una fusió que limita el moviments del coll, per això es produeix una limitació a nivell dels ossos cervicals i la musculatura pot presentar contractures limitant els moviments i produint dolor al coll.


                                        


 

Símptomes

Els pacients tenen el coll  curt, pel al coll i disminució en l’amplitud articular, no pot realitzar moviments d’inclinació, rotació, flexió i extensió. D’altres casos poden ser alteracions neurològiques com estenosis cervical i espina bífida afectant a la medul·la espinal.

 

Causes

Degut a factors congènits i per herència

 

Tractament

Abans d’iniciar el tractament de rehabilitació el pacient ha de ser atès per un metge perquè realitzi estudis d’imatge. Un cop hi ha un diagnòstic es comença un tractament de fisioteràpia que consisteix en disminuir la cerviàlgia i evitar les contractures.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario