lunes, 8 de noviembre de 2021

 

SINDROME DE WOLF-PARKINSON-WHITE

Existeix una via elèctrica addicional entre les càmeres superiors e inferiors del cor causant un batec ràpid. Aquesta afecció esta present al naixement i es bastant rara.

Aquest batec ràpid por produir problemes cardíacs greus. El procediment per poder controlar-ho es basa en un catèter per corregir els problemes del ritme cardíac. De tots manera la majoria de persones amb una via elèctrica addicional no tenen batecs ràpids.

 

Símptomes

·         Batecs cardíacs o palpitacions

·         Marejos

·         Fatiga

·         Ansietat

·         Dolor de pit

·         Dificultat per respirar

Els batecs ràpids poden començar de sobte i durar uns segons o varies hores. Fent exercici o en repòs. En alguns casos la cafeïna i l’alcohol son perjudicials.

 


Símptomes en lactants

·         Color de la pell gris i blava

·         Agitació e irritabilitat

·         Respiració ràpida

·         Alimentació deficient


                                                  



Causes

La via elèctrica addicional causant del batec ràpid del cor esta present en el naixement. També pot ser congènita i associa a l’anomalia de Ebstein.

En un sistema elèctric cardíac normal el cor esta format per 4 cavitats: dos superiors(auriculars) i dos inferiors(ventriculars). El ritme del cor esta controlat per una massa de teixit en l’aurícula dreta(nòdul sinual). Aquest nòdul produeix impulsos elèctrics que causen cada batec del cor. Aquestes senyals elèctriques travessen les aurícules i provocant contraccions musculars que bombejant la sang als ventricles. Les senyals arriben a un grup de cèl·lules anomenat node auriculoventricular la única via per la que les senyals passen de les aurícules als ventricles. Aquest node redueix  la velocitat de la senyal elèctrica abans d’enviar-la als ventricles. Aquest lleuger retard permet a que els ventricles s’omplin de sang. Quan les senyals elèctriques arriben als ventricles les contraccions musculars bombejant sang als pulmons i a la resta del cos.

Si hi ha aquest síndrome una via elèctrica addicional connecta les aurícules i els ventricles, això permet que els impulsos elèctrics passin per alt el nòdul auriculoventricular. Aquest desviament activa els ventricles massa aviat. La vida addicional també pot transmetre impulsos elèctrics des de els ventricles fins les aurícules, això interromp el moviment coordinat de les senyals elèctriques a través del cor que provoca canvis en el ritme cardíac.

L’arrítmia s’anomena taquicàrdia supraventricular.

 


Complicacions

·         Batecs ràpids

·         En alguns casos aturada cardíaca

·         Desmais

 

 

 

 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario