lunes, 23 de marzo de 2015

LA PROLOTERAPIA


Què és

És una tècnica per el tractament de les lesions. Aquesta teràpia afavoreix la recuperació de les lesions a les articulacions, lligaments i tendons. S’utilitza als E.E.U.U. desde els anys 70.
Aquesta tècnica és molt antiga i ja l’utilitzaven a Grècia durant les guerres quan els soldats estaven ferits  els hi cremaven les ferides o feien petits talls perquè el cos per si sol les regenerés, com una resposta immune.

Evidentment en l’actualitat ja no es realitza així sinó que s’aplica una injecció de dextrosa, que és un sucre, és glucosa als tendons, lligaments i articulacions. Això provoca una reacció dels cos que fa que es regenerin les zones afectades.Composició del medicament

La composició és de dextrosa i lidocaïna. La lidocaïna és l’anestèsia que utilitzen els odontòlegs perquè no sentin dolor de la punxada i un cop aplicada a la zona afectada comença a curar-se.
La dextrosa irrita la ferida perquè el cos la detecti i comenci a reaccionar generant vasos sanguinis nous i així les plaquetes comencen a regenerar totes les parts del cos afectades.Efectes i contraindicacions

En general quan tenim ferides o lesions per poder calmar-les prenem antiinflamatoris.
Aquesta teràpia el que fa és inflamar el cos perquè es regeneri. Quan tenim un dolor crònic vol dir que el nostre cos no s’ha pogut regenerar amb èxit.
Per el que fa a les contraindicacions no n’hi han ja que la dextrosa o fructosa esta present a la majoria d’aliments i per aquest motiu ja es troba a l’organisme.
Tipus de malalts
1.      Generalment persones més grans de 60 anys que solen realitzar treballs pesats
2.      Esportistes


Aquesta tècnica no té molta difusió al nostre país per`als E.E.U.U. s’utilitza molt. Amés s’ha d’estar molt ben format en medicina ortopèdica i no és fàcil aplicar la técnica de la dextrosa.
Procés de curació un cop aplicada la proloterapia
1.      De 2 a 3 dies possible inflamació o irritació
2.      De 2 a 4 setmanes possible reaparició de l’ inflamació o irritació
3.      De 4 a 6 setmanes reforçament de lligaments
4.      A partir de 6 setmanes curació complerta i sense dolor
Malalties a tractar
·         Lumbàlgies
·         Artrosis
·         Dolors cervicals crònics
·         Colça de tenista
·         Colça de golfista
·         Esquinços crònics
·         Tendia rosis del Aquil·les
RECEPTA

Càlculs renals
-Barrejar 3 cullerades de fulles de julivert dins ½ l d’aigua
-Bullir 10 minuts
-Retirar del foc i colarPrendre 3 tasses diàriament fins que surti el càlcul