ELS EMULGENTS
Després d’uns estudis recents fets als
EEUU sobre aquets additius que s’utilitzen en l’alimentació s’ha descobert que alteren
la flora intestinal i poden afavorir l’obesitat, la diabetis i varies malalties
digestives inflamatóries.De moment les proves es fan amb ratolins.
Els emulgents s’utilitzen per millorar
la textura i allargar el temps de conservació de molts aliments processats.
Existeixen emulgents naturals que s’han consumit desde la prehistòria, com la
lecitina que està al rovell dels ous.Malhauradament en l’actualitat s’utilitzen
emulgents purificats que s’afegeixen als aliments processats fins 1.5% amb
aliments que contenen fins a 5 emulgents diferents.
En totes les malalties es produeix una
inflamació dels teixits del aparell digestiu.
Es va comprovar que quan s’introdueixen
emulgents a la dieta dels animals cambia
la composició de la flora intestinal i amés es perden bactèries que son
beneficioses i es redueix la biodiversitat de la flora i es creen bactèries que
provoquen inflamació.
Es va observar amb ratolins que amb una
dieta amb emulgents podien desenvolupar colitis ulcerosa. En persones podria
provocar la malaltia de Crohn(malaltia desconeguda que podria ser deguda al fet
que el sistema immunitari ataqui al propi intestí produint l’ inflamació).
Com hem dit els emulgents provoquen
obesitat ja que es tenen més ganes de menjar al igual que provoquen també diabetis,
malalties cardiovasculars i de fetge.
Si es té càncer de colon es produeix l’
inflamació del teixit intestinal.
Totes aquestes investigacions continuen
al EEUU i cada vegada prenen més importància.
La qüestió és que “som el que mengem” i
en la majoria de casos no mengem el que diuen que mengem ja que la majoria de
productes estan manipulats, contaminats ,tractats de manera incorrecta i això
malmet la nostra salut. Malauradament els interessos de les grans companyies estan
per sobre la nostra salut.
No hay comentarios:
Publicar un comentario