lunes, 2 de marzo de 2015

ELS EMULGENTS


Després d’uns estudis recents fets als EEUU sobre aquets additius que s’utilitzen en l’alimentació s’ha descobert que alteren la flora intestinal i poden afavorir l’obesitat, la diabetis i varies malalties digestives inflamatóries.De moment les proves es fan amb ratolins.

Els emulgents s’utilitzen per millorar la textura i allargar el temps de conservació de molts aliments processats. Existeixen emulgents naturals que s’han consumit desde la prehistòria, com la lecitina que està al rovell dels ous.Malhauradament en l’actualitat s’utilitzen emulgents purificats que s’afegeixen als aliments processats fins 1.5% amb aliments que contenen fins a 5 emulgents diferents.

En totes les malalties es produeix una inflamació dels teixits del aparell digestiu.

Es va comprovar que quan s’introdueixen emulgents a la dieta  dels animals cambia la composició de la flora intestinal i amés es perden bactèries que son beneficioses i es redueix la biodiversitat de la flora i es creen bactèries que provoquen inflamació.

Es va observar amb ratolins que amb una dieta amb emulgents podien desenvolupar colitis ulcerosa. En persones podria provocar la malaltia de Crohn(malaltia desconeguda que podria ser deguda al fet que el sistema immunitari ataqui al propi intestí produint l’ inflamació).
Com hem dit els emulgents provoquen obesitat ja que es tenen més ganes de menjar al igual que provoquen també diabetis, malalties cardiovasculars i de fetge.
Si es té càncer de colon es produeix l’ inflamació del teixit intestinal.

Totes aquestes investigacions continuen al EEUU i cada vegada prenen més importància.

La qüestió és que “som el que mengem” i en la majoria de casos no mengem el que diuen que mengem ja que la majoria de productes estan manipulats, contaminats ,tractats de manera incorrecta i això malmet la nostra salut. Malauradament els interessos de les grans companyies estan per sobre la nostra salut.

No hay comentarios:

Publicar un comentario