lunes, 9 de marzo de 2015

L’E.M.D.R.(Dessensibilització i reprocessament per els moviments oculars)


És una terapia revolucionària per superar l’angoxa, l’estrés i els traumes. Es tracta d’aconseguir transformar els records traumàtics, alliberar la ment, el cos i obrir el cor.


Història

A L’any 1.987 la Dra. Shapiro mentres estava passejant  aprop del mar es va adonar que quan li venien al cap pensaments pertorbadors que l’havien molestat anteriorment aconseguia que no la molestessin més, de forma que no fossin tant traumàtics. També se’n va adonar que cada cop que els tenia movia els ulls ràpidament.
Llavors va reunir persones voluntàries per fer un experiment que consistia en que cada cop que pensessin en el seu pasat i present moguessin els ulls ràpidament de forma intencionada per aconseguir que no els hi molestessin tant.
Els resultats van ser espectaculars i a partir d’aquí va desenvolupar aquesta teràpia revolucionària.


Cóm es realitza

És necessari un personal mèdic especialitzat. El primer pas és estudiar l’historial del pacient i després preparar els moviments oculars ràpids adients per ell.
Pensem que el cervell durant la nit revisa totes les experiències viscudes durant el dia, les processa i les arxiva, però quan tenim un experiència traumàtica el cervell no aconsegueix processar-la i es queda al cervell com un nus. Aleshores al fer moviments oculars oportuns el cervell rep l’ajuda necessària per processar el fet i arxivar-lo i d’aquesta manera el record ja no és tant traumàtic.


Tipus de moviments
1.      Es mouen els ulls d’un costat a l’altra
2.      El pacient escolta sons a cada orella
3.      Es colpeja suaument i de forma alterna sobre les mans o l’espatlla del pacient





















El tractament pot durar de 3 mesos a 1 any depenent del tipus de problema.

En l’actualitat hi ha més de 50.000 terapeutes entrenats per fer-ho. A Espanya n’hi han uns 1.400.




Malalties tractades amb E.M.D.R.

El trastorn bipolar i la depressió es pot tractar per aliviar els sintomes i en alguns casos arribar a la curació. Pensem que la depressió afecta a 120 milions de persones al món i el 2020 pot ser la segona causa de discapacitat al món.




RECEPTA

Suc antidepressiu
-Un trosset de mango o papaya
-1 cullerada de mel d’abella
-1 cullerada de civada
-1 pessic de canyella


Liquar i beure sense colar i poc a poc


No hay comentarios:

Publicar un comentario