lunes, 9 de mayo de 2016

INSECTICIDES ECOLÓGICS
En aquest capítol analitzarem els insecticides ecològics per les plagues des horts. Així cuidarem més el medi ambient i la nostra salut, ja que els insecticides que es solen utilitzar normalment son molt tòxics per la salut.





1.      L’all: Serveix per combatre els fongs, bactèries, pugons i àcars. Deixarem 3 alls en 1l. d’aigua durant 24h. Colarem i polvoritzarem la zona a tractar 2 cops/dia, el mati a primera hora i a la darrera hora de la tarda. 7 dies seguits.
2.     L’absenta: Si la plantem al hort o al jardí és un remei natural per repel-lir plagues. També podem fer el preparat amb 250 grams d’absenta fresca macerant en 1l. d’aigua en un recipient tapat durant 8 dies. Colar i polvoritzar.
3.      L’oli: L’oli pot ser de girasol o d’oliva i s’aplica amb un pinzell directament al insecte.
4.    L’oli de parafina: Per els àcars, pugons i cotxinilles. Diluir 1 cullerada d’oli de parafina en 10l d’aigua i aplicar´
5.     Aigua molt fred: Per plagues de pugó. Polvoritzar 2 cops/dia.La primera del mati i darrera hora de la tarda.
6.   Bicarbonat sòdic: Per prevenir els fongs o eliminals.També per el míldiu i l’oïdi. Diluir 2 cullerades en 1l d’aigua i polvoritzar la zona 2 cops/dia durant 1 setmana. Si es vol reforçar s’afegeix 1 cullerada de sabó neutra.
7.      Cebes: Per plagues de l’aranya roixa, mosca blanca i pugó. Tallar 2 cebes grans i macerar en 2l d’aigua durant 4 dies. Després colar i polvoritzar. Es pot reforçar afegint ½ cullerada de pebre caiena en pols.
8.       Cua de cavall: Per els fongs, àcars, mosca blanca i pugó. Amés enforteix la planta.
Deixar macerar 500 grams de planta fresca en 4l d’aigua durant 24h. Colar i polvoritzar.
9.     Peles de taronja: Les peles atrauen les bavoses o llimacs, cargols..Col·locar les peles boca avall en zones ombries i humides. El dia següent trobarem els animals enganxats sota les peles.
10.  L’ortiga: Reforça la planta i és bona per l’aranya roixa, pugó i míldiu. Macerar 0,5 kg. d’ortiga fresca en 5 l d’aigua durant 1 setmana. Colar i aplicar 2 cops/dia.
11.  Tomaqueres: Les branques i fulles de les tomaqueres es poden fer servir per repel-lir els pugons. Preparar 200 grams de tomaqueres fresques i barrejar amb 2l d’aigua. Macerar 48h i colar. Polvoritzar 2 cops/dia.
12.  Cendra: La cendra ha de ser de fusta sense pintura ni sintètics. S’aplica al voltant de la planta a tractar per protegir-la dels cargols i bavoses o llimacs a un distancia de 8 cms.
13.  Els ocells: Bons per els pugons, cargols, bavoses i erugues.
14.  Borratja: Si la plantem aprop o al voltant de les plantes s’allunyaran les erugues i possibles plagues.
15.  Calèndula: Per repel-lir la mosca blanca. Plantar al voltant de les plantes.
16.  Mariquites: Per els pugons


No hay comentarios:

Publicar un comentario