martes, 3 de mayo de 2016

LA CAPSAICINA


El consum habitual d’aliments picants rics en capsaicina com el pebrot vermell de caiena, bitxo, xili.. redueix entre un 10 % i un 14% el risc de mort per càncer, patologies cardíaques i respiratòries.







Propietats terapèutiques
1.      Per els gasos, trastorns digestius, bronquitis, asma, gota..
2.       Fa augmentar les defenses i es bo per el colesterol
3.      És beneficiós per el sistema circulatori i és ric en vitamines A, B6, C, calci, potassi, manganès, fòsfor, zinc, coure, seleni..
4.      Redueix el dolor en cas de artrosis reumatoide, fibromialgia..
5.   Té efectes antioxidants, antiinflamatoris, antihipertensius, antitumorals i evita l’obesitat.







S’ha demostrat que la capsaicina in vitro és eficaç en cèl·lules tumorals del cervell, mama, pulmó, fetge, pàncrees, bufeta, estómac, pròstata, còlon i pell.

També té beneficis en la obesitat i en les calories perquè incideix en els problemes metabòlics com la diabetis.

Per altra banda té la propietat de reduir l’ inflamació del teixit adipós, la esteatosis hepàtica (fetge gras per l’acumulació de triglicèrids al fetge)






És recomanable consumir menjars picants almenys 1 o 2 dies per setmana.



En resum poseu una mica més de picant als vostres menjars i el vostre cos serà més feliç